Afspraken – Huisartsenpraktijk PF van Lune – Loppersum

Welkom op de website van Huisartsenpraktijk P.F. van Lune

Onze praktijk en apotheek is op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag geopend van 8.00-17.00 uur. Op woensdag van 8.00-12.00 uur. Op woensdagmiddag is de praktijk en apotheek gesloten.

Graag vragen we u onderstaande tijden in acht te nemen zodat wij u optimaal van dienst kunnen zijn:

08:00 – 10:00 uur bellen voor het maken van een afspraak.

Huisartsenpraktijk PF van Lune
Molenweg 16 9919 AH Loppersum

Afspraken

Het spreekuur wordt gehouden op iedere werkdag. Voor het spreekuur moet u altijd vooraf een afspraak maken. Dit kan telefonisch, maar u kunt ook via de webagenda een afspraak maken.
U kunt voor een afspraak de praktijk bellen op werkdagen tussen 8 en 10 uur.
Bij het maken van een afspraak zal de assistente vragen naar de reden van uw contact. Ze is daartoe opgeleid en doet dat om zo goed mogelijk een inschatting te maken van de aard en spoedeisendheid van uw eventuele klachten. De assistente is (net als de huisarts) verplicht om vertrouwelijk met uw informatie om te gaan. Bekijk hieronder het informatiefilmpje over deze procedure.

Meer tijd?

Heeft u meerdere klachten of vragen? Geef het aan bij het maken van de afspraak, we kunnen er rekening mee houden in onze agenda.

Huisbezoek

Wanneer het niet mogelijk is om zelf naar de praktijk te komen, dan kan de huisarts u ook thuis bezoeken.

De assistente beoordeelt, eventueel samen met de huisarts, of een huisbezoek afgelegd wordt. In de praktijk zijn de mogelijkheden voor onderzoek en behandeling beter.

Het huisbezoek is niet bedoeld voor mensen die geen tijd of geen vervoer hebben om naar het gewone spreekuur te komen.

Telefonisch terugbelspreekuur

Als u een korte vraag heeft, bijvoorbeeld voor het opvragen van uitslagen of waarbij bijvoorbeeld geen lichamelijk onderzoek nodig is, kunt u wellicht ook telefonisch geholpen worden. Overleg dit met de assistente, dan kan zij met u afspreken wanneer en waar de arts u kan terugbellen.

U belt tussen 8.00 en 10.00 uur  naar de praktijk en vraagt om een telefonisch consult. De huisarts belt u dan later die dag, op een afgesproken tijdstip terug. Dat is doorgaans tussen 13.00 en 13.30 uur.

E-consulten

Bij eenvoudige vragen kunt u ook gebruik maken van UwZorgonline.nl. Hier kunt u uw vragen stellen op een tijdstip welke u goed uitkomt.

Beeldbellen (Videogesprek)

De corona crisis heeft ervoor gezorgd dat een deel van de contacten met uw huisartsenpraktijk via internet verloopt, dat kan via email of de gebruikelijke telefoon, maar als praktijk maken wij ook gebruik van beeldbellen. Om te kunnen beeldbellen zult u een aantal stappen moeten zetten. Hier onder vindt u een korte uitleg.

Hoe werkt beeld bellen?

Vanuit de huisartsenpraktijk wordt soms gebruik gemaakt van beeldbellen. We maken gebruik van het programma Liviconnect. U ontvangt een link op uw mobiele telefoon of via email. Geef duidelijk aan welke manier uw voorkeur heeft.

U ontvangt dan het volgende bericht:

Hallo, ik ben klaar voor ons consult per video.

Zoek een rustige plaats waar u even alleen kunt zijn en zorg ervoor dat uw computer of telefoon is opgeladen en een goede internetverbinding heeft.
Klik op deze koppeling om te beginnen:

(hier wordt een eenmalige koppeling weergegeven)