Apotheek – Huisartsenpraktijk PF van Lune – Loppersum

Welkom op de website van Huisartsenpraktijk P.F. van Lune

Onze praktijk en apotheek is op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag geopend van 8.00-17.00 uur. Op woensdag van 8.00-12.00 uur. Op woensdagmiddag is de praktijk en apotheek gesloten.

Graag vragen we u onderstaande tijden in acht te nemen zodat wij u optimaal van dienst kunnen zijn:

08:00 – 10:00 uur bellen voor het maken van een afspraak.

Huisartsenpraktijk PF van Lune
Molenweg 16 9919 AH Loppersum

Apotheek

De apotheek is geopend van 08.00 uur tot 17.00 uur. Onze apotheek heeft de meest gangbare geneesmiddelen in voorraad. Medicijnen op recept van een specialist en medicijnen door uw huisarts tijdens het spreekuur voorgeschreven, kunt u meestal direct meenemen. Is uw medicijn niet op voorraad, dan kunt u het de volgende middag ophalen. Als het noodzakelijk is dat u een geneesmiddel dezelfde dag krijgt, zullen wij daar uiteraard zorg voor dragen.

Voor het afhalen van uw herhaalmedicatie kunt u tussen 16.00 en 17.00 uur terecht. Net als bij andere apotheken zit er tijd tussen uw bestelling en het moment van afhalen. Daarover horen wij veel klachten en dat vinden wij jammer. Hoe kan het dat het zo lang duurt?

Wij bestellen bij de groothandel om 16.30 uur. ’s Ochtends tussen 08.00 en 10.00 uur wordt de bestelling bezorgd en worden alle bakken met medicijnen van de groothandel door de apothekersassistente uitgepakt. Het zijn vaak grote hoeveelheden medicijnen die onze apotheek moet verwerken. Uw herhaalmedicatie wordt gecontroleerd, in een zakje gedaan en klaargezet. Pas in de loop van de middag is de levering verwerkt en staat uw bestelling klaar. Om te voorkomen dat u ’s ochtends voor niets komt is nu ons advies om pas na twee dagen uw bestelling op te halen.

Stel dat u vrijdagavond uw bestelling doet, dan wordt uw bestelling maandag door de apothekersassistente verwerkt, om 16.30 gaat de bestelling naar de groothandel. Dinsdagochtend kan uw bestelling nog niet worden afgehaald, die is eenvoudig niet te vinden in de massa geneesmiddelen die is bezorgd. Vandaar dat u pas dinsdagmiddag tussen 16.00 en 17.00 uw bestelling kunt afhalen.

Het kan zijn dat u te laat bent met het bestellen van uw medicijnen. Neem in dat geval contact met ons op, zodat wij kunnen proberen om uw probleem op te lossen.  Heeft u vragen, stel ze gerust. u kunt bellen (0596-572918) of mailen (assistentevanlune@ezorg.nl).

Overheid en zorgverzekeraars dringen aan op zuinig voorschrijven en afleveren. Dat betekent voor ons dat wij indien mogelijk op stofnaam (merkloos) afleveren. Wij houden hierbij rekening met het preferentiebeleid dat door de zorgverzekeraar wordt vastgesteld.

Alternatieve middelen worden alleen afgeleverd op recept van een alternatief werkend arts.

Bestellen herhaalmedicatie

U kunt uw herhaalmedicatie op de volgende manieren bestellen:

  • telefonisch
  • via onze website
  • via de app UwZorgOnline
  • Door het inleveren van het lege medicijndoosje (let er op dat het etiket er op zit!)

Herhaalmedicijnen die op een werkdag vóór 10.00 uur zijn besteld, kunnen één werkdag later worden opgehaald.

Bezorgen
Als het ophalen van medicijnen een groot probleem voor u is, dan kunnen deze op uw verzoek ook bij u thuis bezorgd worden. U kunt dit doorgeven aan de assistente.

KEMA Keur
Onze apotheek heeft in november 2005 een KEMA-keur gekregen. Met deze certificering willen wij laten zien dat wij aan alle kwaliteitseisen voldoen. Wij zijn gecertificeerd door Lloyd.

Hulpmiddelen
Voor de levering van hulpmiddelen zijn wij erkend door de Stichting Erkenningsregeling voor Leveranciers van Medische Hulpmiddelen, SEMH. Bij een geschil over hulpmiddelen kunt u terecht bij de geschillencommissie van de SEMH.

SEMH Geschillencommissie
Postbus 526
2400 HB  Alphen aan den Rijn
T  0172 414814
F  020 5248118
E  info@semh.info

Kijksluiter

We zijn aangesloten bij Kijksluiter: animaties op internet die in begrijpelijke taal uitleg geven over medicatie: klik hier voor meer informatie