Praktijkovername van Lune

Welkom op de website van Huisartsenpraktijk P.F. van Lune

Onze praktijk en apotheek is op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag geopend van 8.00-17.00 uur. Op woensdag van 8.00-12.00 uur. Op woensdagmiddag is de praktijk en apotheek gesloten.

Graag vragen we u onderstaande tijden in acht te nemen zodat wij u optimaal van dienst kunnen zijn:

08:00 – 10:00 uur bellen voor het maken van een afspraak.

Huisartsenpraktijk PF van Lune
Molenweg 16 9919 AH Loppersum

Terug naar overzicht

Praktijkovername

Beste mensen,

Ons praktijkgebouw heeft een flinke update nodig om volgens de kwaliteitsrichtlijnen te kunnen blijven werken. Daarnaast vraagt de groei van ons personeelsbestand steeds meer ruimte. We hebben daarom onderzoek gedaan naar de mogelijkheden van een verbouwing. Helaas is gebleken dat de mogelijkheden niet realistisch zijn en zeker niet toekomstbestendig.

In 2021 werd bekend dat het voormalige schoolgebouw Roemte in Loppersum een nieuwe bestemming zou krijgen. De gemeente Eemsdelta (Loppersum) heeft het pand verkocht aan huisartsenpraktijk Booij en Wierenga en aan Tandem Vormgeving en Bouwadvies. Deze praktijk gaat ruimte bieden aan drie huisartsen en een apotheek. Daarnaast is er ruimte over voor eventuele uitbreiding van zorgtaken.

Met de komst van dit gebouw krijgt het dorp een kans om de huisartsenzorg in Loppersum en omliggende dorpen te centraliseren, zodat ook in de toekomst de eerstelijnszorg gewaarborgd is. In een omgeving waarbij vergrijzing en ontvolking aanwezig is, is behoud van de eerstelijnszorg van groot belang. Samenvoeging van de huisartsenpraktijken en bundeling van de zorg voor de Lopster patiënten is een logische vervolgstap gebleken.

Daarom dragen wij per 1 januari 2023 de zorg van onze patiënten over aan dokter Wierenga, dokter Booij en dokter Hesselink en stop ik dus als huisarts in Loppersum.

Bijna 18 jaar geleden ben ik begonnen als huisarts in Loppersum, als opvolger van dokter Van der Bijl. In de loop van de jaren heb ik velen van u persoonlijk leren kennen, kreeg ik een inkijkje in levens en ben ik getuige geweest van lief maar ook van leed. Ik ben bijzonder dankbaar dat ik dit heb kunnen doen. Dankbaar naar mijn patiënten dat zij mij hun vertrouwen gaven.

Juist door die bijzondere relaties is het niet makkelijk om mijn patiënten en ons personeel los te laten. Ik heb het volste vertrouwen in de collega’s Wierenga, Booij en Hesselink en ik hoop ook dat u hen dit vertrouwen wilt geven.

Nogmaals dank en ik wens u een mooie toekomst in goede gezondheid!

Vriendelijke groeten,

Petra van Lune

Publicatiedatum: 09-05-2022